Persoonlijk

Persoonlijk – Het leven met Puck #1

Mag ik jullie voorstellen aan onze Puck? De inspiratie voor mijn blognaam, maar nog meer het geen waar wij eigenlijk niet meer zonder kunnen!

IMG_9695LOGO
eerste foto van puck, toen hij net bij ons was 

Aangenaam ik ben Puck en sinds een half jaar bewandel ik deze aardbol. Is het geen scheettie?

Vanaf mijn tiener jaren hadden wij thuis een hond. Een toffe friezen stabij die wij kochten met de leeftijd van 10 jaar. Astor, een ontzettend lieve knuffelbeer die nergens kwaad zag! Helaas kreeg meneer wat last van zijn gezondheid en hebben we hem op 15 jarige leeftijd moeten laten gaan. Aangezien dit wel een beetje er in zat, hadden wij een half jaar daarvoor (natuurlijk niet wetend hoelang wij nog van onze Astor konden genieten) een frieze stabij pup gekocht, Bikkel. Een iets wat eigenwijze reus, die iets groter werd als dat we gehoopt hadden.

IMG_2693LOGO
Puck toen hij 3 maand was

Toen ik bij Roy introk wou ik ook altijd wel een hondje, maar in een appartement op de 3e verdieping is dit niet heel handig! Nu wonen we sinds ruim een jaar in een huis met een aardige tuin en zo kwam daar afgelopen zomer het idee om een hondje te nemen.

Ik kwam (en zit nog steeds) werkeloos thuis en we vonden dit toch wel het perfecte moment om een hondje te nemen! En zo hadden wij 2 weken later meneer Puck.

Puck is een ruwharige Jack Russel. Zijn vader is laagpotig en zijnmoeder is hoogpotig. Zo staat onze Puck ook iets hoger op de poten dan een normale Jack Rusel. Puck is eind april geboren en kwam uit een nestje van 6. Toen meneer 9 weken oud was hebben wij hem opgehaald en waren wij ineens trotse “ouders”!

IMG_5900LOGO
Puck toen hij 4 maand was

Puck was redelijk snel zindelijk en ook het alleen zijn ring redelijk snel goed. Op wat slapeloze nachten in de eerste paar dagen na ghehe.

Inmiddels is meneer al bijna een half jaar bij ons en heeft hij al een boel gezien van Nederland. Zo is hij in de eerste week bij ons als mee geweest naar Limburg (ja even een dagje op en neer naar vrienden), is hij al in de dierentuin geweest, heeft hij het strand van Ameland gezien, is hij op vakantie geweest (ook naar limburg) en heeft hij mijn broer aangemoedigd tijdens een mountain bike wedstrijd. Ja puck gaat over al mee naar toe, mitst het is toegestaan.

Eerst wouden we met Puck op puppy cursus. Vooral om de socialisatie, maar dit hebben we toch niet gedaan. Andere honden ziet hij erg veel (bij mijn ouders, onze buren en vriendin)

IMG_8087LOGO
Puck toen hij 6 maand was

Tot nu toe gaat het opvoeden ook prima! Hij wacht keurig met eten tot dat we zeggen dat die mag aanvallen, weet die wat zit, pootje en los is en weet hij ook wat het woord klaar betekend.

Al met al dus een voorbeeldige pup, al heb ik af en toe een moment gehad van GRRR (bijvoorbeeld toen hij een stuk van de plint in de mond had) maar ik moet zeggen, en ik klop het nu af, hij heeft eigenlijk nog bijna niets gesloopt. Verder doet hij het erg goed, vind hij alles prima, kan hij makkelijk alleen zijn, vind hij het prima om overal mee naar toe gesleurd te worden en vermaakt hij zich ook prima alleen (zo is hij nu ik dit typ lekker met zijn knuffel aan het stoeien haha)

Wat vinden jullie van onze knappe puck? En heb jij zelf ook een hond of ander huisdier?

Xx.

Advertenties

11 gedachten over “Persoonlijk – Het leven met Puck #1

 1. Aaaah wat een schattig hondje! We hebben thuis allemaal dieren, maar mijn eigen hondje is een dwergteckel. Dat is écht mijn vriendinnetje en een onwijze knuffelkont. Zal haar ontzettend missen als ze er niet meer is.

  Mijn vriend en ik hadden kortgeleden ook een kitten geadopteerd, maar deze is helaas uit het niets overleden. Hij was pas 3 maandjes oud 😦

  Like

 2. Ahhh, zo schattig! Mijn ouders zijn niet echt honden fans en willen er geen. Wel zouden mijn ouders graag een at willen (dat vind ik ook prima) alleen is mijn broer daar allergisch voor. Ik ben dus helaas huisdierloos…

  Like

 3. Wat een lieffie is het zeg (en ook een goed fotomodel)! Wij willen ook graag een hond, maar inderdaad in een appartement vind ik het best zielig, ik wacht liever tot we een rijtjeshuis hebben met tuin!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s